GroenLinks strijdt voor behoud cultuur in Heemskerk

Omdat belangrijke cultuur uit Heemskerk dreigt te verdwijnen heeft GroenLinks een beroep gedaan op de gemeenteraad, tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 februari, om belangrijke culturele activiteiten te blijven ondersteunen, totdat de gemeenteraad definitief de keuze heeft gemaakt welke cultuur wij in Heemskerk in de toekomst ondersteunen. De gemeenteraad moet nog beslissen welke organisaties en activiteiten belangrijk genoeg zijn om subsidie en of huisvesting te kunnen ontvangen.

Als er niets gebeurt verdwijnen op termijn de Culturele Cirkel, De Nozem en de Non en de Danstuin en is er geen onderdak meer voor tal van activiteiten. Heemskerk verdient eigen voorzieningen, waar Heemskerkers in hun kinderen naar de dansschool brengen, hun muziek maken, hun kleinschalige voorstellingen zien etc, waar actief aan cultuur wordt deelgenomen. Als we blijven wachten totdat er een IJmondplan klaar is, is Heemskerk al heel veel kwijt.
De grote waarde van cultuur is het dat het mensen verbindt, positieve energie geeft en positieve effecten heeft op gezondheid, onderwijs, leefbaarheid, sociale samenhang en veiligheid. Helaas bleek onze motie, met uitzondering van LH, aan dovemansoren gericht.

We hoopten dat gewacht zou worden tot maart 2018, dan kan de bevolking zich er over uitspreken. Want wat eenmaal is afgebroken, laat zich maar heel moeilijk en alleen tegen veel hogere kosten herstellen. Het eventueel realiseren van appartementen levert wellicht eenmalig geld op, maar het staat in geen verhouding tot het verlies aan waarde, naast de miljoenen aan kapitaalvernietiging.

Lucebert schreef al “Alles van waarde is weerloos” GroenLinks komt graag op voor die waarde.